Gigabit speed drops to 1/3 DL after losing power

  • ATTENTION! As of November 1, 2020, you are not able to reply to threads 6 months after the thread is opened if there are more than 500 posts in the thread.
    Threads will not be locked, so posts may still be edited by their authors.
    Just start a new thread on the topic to post if you get an error message when trying to reply to a thread.

binarydad

Regular Contributor
I've noticed that after a couple sudden power-outages that my AC68U, once coming back online, is only maxing out at about 1/3 the usual download speed. I usually get 800-900 down on fast.com, but continually get only 350ish after losing power. LAN speed is fine. Last time I had to reset the router and things went back to normal. It seems I'll have to again after losing it again this morning.

What causes this? Is there anything I can set/change/reset before kicking everyone offline during elearning by doing a full reset? Thanks.
 

OzarkEdge

Part of the Furniture
I've noticed that after a couple sudden power-outages that my AC68U, once coming back online, is only maxing out at about 1/3 the usual download speed. I usually get 800-900 down on fast.com, but continually get only 350ish after losing power. LAN speed is fine. Last time I had to reset the router and things went back to normal. It seems I'll have to again after losing it again this morning.

What causes this? Is there anything I can set/change/reset before kicking everyone offline during elearning by doing a full reset? Thanks.
A UPS can help keep power stable. Bad power does bad things and then you have to run around and try to clean it up.

OE
 

Similar threads

Latest threads

Sign Up For SNBForums Daily Digest

Get an update of what's new every day delivered to your mailbox. Sign up here!
Top